راه کتابخوان کردن کودکان مدرسه است
مهرماه امسال دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به استان کرمان آمد و از جمله شهرستانهای مورد بازدیدش شهرستان بردسیر بود.
مهدی رمضانی در این سفر به اتفاق مدیرکل کتابخانه های استان و مسئولان شهرستان از کتابخانه شهر نگار و کتابخانه شهید صدر شهر بردسیر بازدید کرد.
او در جمع کارکنان کتابخانه های بردسیر با اشاره به اهمیت مطالعه گفت: راه کتاب خوان کردن بچهها مدرسه است و ما راهی جز آن نداریم.
رمضانی خبر داد: در همین راستا سندی در شورای عالی فرهنگ عمومی کشور تصویب و تکالیف همه دستگاهها در آن مشخص شده است. یک بند مهم این سند اجرای زنگ کتابخوانی در مدارس است، هدف این برنامه ارجاع دانشآموز به مطالعه غیر درسی است.
آمارها نشان می دهد دانش آموز وقتی از ساختار خانواده خارج شده و وارد ساختار آموزشی میشود، از کتاب خواندن دورتر می شود یعنی کتاب نخوانتر میشود.
کتابخانه پاتوق خاص جوان هاست
به گفته او بر خلاف تصور، کتابخانه فقط امانت کتاب و سالن مطالعه نیست، بلکه جزو معدود اماکنی است که جمعیت جوان هر منطقه ای در آن گرد هم می آیند. جوانهایی که در سایر تجمعات اجتماعی کمتر دیده می شوند و خلوت کتابخانه را به شلوغی ترجیح می دهند.
سند ملی خواندن در شورای عالی فرهنگ عمومی کشور تصویب شده که سند قابل اجرایی است و تکلیف همه دستگاهها در آن مشخص شده و یک بند مهم آن زنگ کتابخوانی در مدارس و ارجاع دانش آموز به مطالعه غیردرسی است.
دور نشر در دنیا هنوز بر نسخه مکتوب کتابها استوار است و هنوز ۸۰ درصد بازار دنیا را کتابهای کاغذی تشکیل می دهد و در ایران نیز رقمی بیش از این است.
روند ارجاع دادن به کتاب را باید اصلاح کرد. این کار در دولت قبل پیگیری شده و در دولت فعلی هم موافقت نامه ای بین وزارتخانه های ارشاد و آموزش و پرورش برای زنگ کتاب خواندن امضا شده است.
در شهرستان بردسیر نیز می توان این طرح را شروع کرد که در حال حاضر استان یزد به صورت پایلوت اجرای این طرح را شروع کرده است.
در زنگ کتابخوانی مهم نرمافزار است و فضا و سخت افزار باید ابزاری برای پیشبرد نرمافزار شود.
البته در سختافزار هم ما وظایفمان را انجام میدهیم و میز و صندلی های فرسوده و کهنه را تعویض و به غنی سازی کتابها و کتابخانه ها کمک خواهیم کرد.
فضای فیزیکی کتابخانه مرکزی توسعه دوبرابری داشته است
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمان نیز در این سفر بیان کرد: شهرستان بردسیر دارای چهار کتابخانه است و کتابخانه شهید صدر کتابخانه مرکزی آن است.
احمد وفایی خاطرنشان کرد: در یک سال اخیر فضای فیزیکی کتابخانه مرکزی توسعه دوبرابری داشته و همچنین اداره کتابخانههای شهرستان نیز بازسازی و بهسازی شده است.
وضعیت معیشتی کارکنان کتابخانه ها پیگیری شود
رییس اداره کتابخانههای شهرستان بردسیر خواستار افزایش حقوق کارکنان کتابخانه شد و افزود: بسیاری از نیروهای کتابخانه به دلیل حقوق کم استعفا میدهند و نهاد کتابخانهها همواره با کمبود نیروی انسانی مواجه است.
از ظرفیتهای مدیریتی شهرستان بردسیر استفاده شود
نماینده مردم بردسیر و سیرجان در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن برشمردن ویژگیهای فرهنگی و تاریخی بردسیر گفت از ظرفیتهای مدیریتی شهرستان بردسیر در مدیریتهای کلان استفاده شود.
محمد معتمدی زاده افزود: امروزه خوشبختانه بردسیر از موهبت حضور شرکتهای صنعتی برخوردار است. لذا با رایزنی با صنایع موجود از جمله شرکت گهرزمین در جهت تقویت نهاد کتابخانه ها و اشاعه امر کتابخوانی بهره خواهیم گرفت.
وی با اشاره به اینکه مطابق قانون شهرداریها باید نیم درصد درآمد خود را به کتابخانهها اختصاص دهند، قول مساعد داد پرداخت شهرداریهای شهرستان بردسیر به نهاد کتابخانهها را با جدیت پیگیری کند.